Crivits & Persyn Crivits & Persyn Crivits & Persyn Crivits & Persyn Crivits & Persyn

Het kantoor van Crivits & Persyn is ondergebracht in het sfeervolle Huis Dautricourt de Spot. Dit imposante herenhuis werd in 1904 gerestaureerd en verbouwd in opdracht van weduwe Dautricourt - de Spot, die voor het ontwerp een beroep deed op stadsarchitect Charles Dewulf.

Binnen in het gebouw valt de ruime wintertuin op. Deze ruimte is afgedekt met een glazen overkoepeling die steunt op twee gietijzeren spanten. Rondom de wintertuin bevinden zich de ontvangstruimtes met hun rijkelijke neoclassicistische aankleding. Toen het pand nog een woning was, deden deze ruimtes onder meer dienst als salon.

Het pronkstuk van de wintertuin is de witmarmeren eretrap, afgewerkt met een elegante borstwering, versierd met roosjes. De trap eindigt op twee roodgeaderde marmeren zuilen met composietkapitelen, die de wapenschilden van de familie Dautricourt dragen.

De vloerbekleding bestaat uit een authentieke, kleurrijke mozaïek met fraai afgewerkte boorden.

Aan de rechterzijde van het portaal bevindt zich een renaissancistisch getinte doorgang in zwart marmer. Een eikenhouten trap wordt geflankeerd door gesculpteerde deuren. Deze doorgang is gedateerd 1896, maar zou van een andere plaats afkomstig zijn.